Calle debuterar som skönlitterär författare med boken Grannskapskontoret

Nu finns  äntligen min och bok Grannskapskontoret, som jag samförfattat med min fru i handeln. Det har varit fantastiskt roligt att arbeta med den tillsammans och nu hoppas vi såklart att ni ska tycka att det är lika kul att läsa den. Boken är inspirerad av våra egna personliga erfarenheter samt även min forskning kring distansarbete och nya hybrida kontorsformer.

Lite kort om bakgrunden. När arbete i allt större utsträckning går att utföra på distans från hemmet ser vi att drömmen om ett liv lite närmare naturen och längre från staden växer hos allt fler. Samtidigt finns det ett antal väl kända utmaningar med ”hemifrånarbete” såsom social isolering, bristande gränser mellan arbete och privatliv samt dålig ergonomi. Lösningen kan vara ett co-working space, vilket är en form av kontorshubb som kan fungera som en samlingsplats för distansarbetare som vill jobba tillsammans med andra i en miljö som varken är hem eller arbetsplats. En sådan lokal kan inrymmas i redan befintliga lokaler som redan står tomma. Varför inte en gammal nedlagd fabrik?

Inspirerade av denna utvecklingen började vi spåna kring vad som skulle hända om man släppte ner ett co-working space i en landsortsby präglad av avfolkning och nedlagda fabriker. Så vad hände då? Köp boken så får ni se:)

Vår bok är först och främst tänkt som underhållning. Men om vi kan inspirera någon att ta steget och bli en distanslantis (årets nyord 2023?) är det såklart bara kul!

Boken finns att köpa här:

Bokus

Adlibris

Akademibokhandeln

  • Facebook
  • LinkedIn

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.