Glad Sommar!

Vi vill passa på att önska alla som följer oss här en riktigt skön sommar! Det har varit ett hektiskt år så här långt med mycket uppmärksamhet kring de frågor som diskuteras här.

Några axplock:

 

Arbetsdag utan slut

 

Det gränslösa arbetslivet

 

Inför Arbeta-hemma-dagen i Studio P1

 

Projektet Ska du gå hem redan? går in i slutfasen, dvs all data är insamlad och vi sitter och skriver som bäst på materialet. Samtidigt har Calle i samarbete med Karolinska institutet och Karlstad universitet beviljats medel från AFA-försäkring för ett treårigt projekt med titeln Ett hållbart digitalt arbetsliv. Frågeställningarna påminner i stora delar om de som även behandlas i projektet ovan med skillnaden att vi kommer även att arbeta mer med familje- och policydimensionen. Metoderna skiljer sig också åt i det att vi kommer att arbeta med en s k ”Aktivitetsdagbok” och även familjeintervjuer. Vi kommer att återkoppla resultat och reflektioner här framöver. Lite mer om projektet:

 

Ny kunskap om att arbeta hållbart med digital teknik

 

AFA satsar 30 miljoner för ett hållbart arbetsliv

 

Frågar barnen om föräldrarnas gränslösa jobb

 

Glädjande är också att många är intresserade av utbildningar kopplade till frågor om gränslöshet och psykosocial arbetsmiljö. Vi har bedrivit en omfattande föreläsningsverksamhet under senaste året. Bl a på uppdrag av Partsrådet. Under hösten kommer Calle bl a att tala vid Kvällsmackan, Om ett nytt verktyg, Balansguiden, på ett frukostseminarium samt för Alumner vid Lu i samband med 350-årsjubileumet.

 

Men som sagt. Först ska vi andas ut. Än en gång. På allmän begäran.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sätt upp på sommarstugan, sovrumsdörren eller tryck upp på T-shirten!

  • Facebook
  • LinkedIn

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.